Oj, helt galet vad denna sommar gått fort! Inne på näst sista veckan på sommarjobbet sen väntar två veckors ledighet innan skolan drar igång.
Vart tar tiden vägen?!

Trots att jag jobbat mycket och framförallt på soliga dagar (suck) så är jag väldigt nöjd över min sommar. Har lärt mig så mycket på jobbet och jag har dessutom försökt att umgås med familj och vänner varje ledig stund som givits (även om jag egentligen bara velat sova!). 
Vissa mornar har det varit väldigt trögt att kliva upp och ögonen har kännts tunga och grusiga, men bara jag väl kommit ur sängen har dagen gått ruskigt snabbt. 
Jag och mina vänner kom även på att om vi ska försöka pussla och fixa för att kunna ses då vi alla är lediga i några dagar kommer vi aldrig ses igen, därför valde jag bort min trötthet framför att spendera lite tid med nära och kära. Istället har jag kännt mig som en zombie i omgångar, haha... Helt klart värt det dock!

I sommar har jag alltså jobbat på en sjukhusavdelning med medicin-, ortoped-, kirurg- och gynpatienter. 
Det jag har fått göra i sommar är bl.a. att hjälpa patienter med ADL (aktiviteter i dagliga livet såsom duschning, tvättning, matning etc), sätta och dra kateter, EKG, telemetri, blodtryck, blodprover, handla åt avdelningen (mat, dryck, näringsdryck etc), dra drän, ta hand om avlidna patienter, stötta anhöriga, ta ultraljud på urinblåsan (bladder scan), skjutsa patienter till och från röntgen, operation etc, hålla oroliga patienters händer, lägga om sår och stomi, assistera sjuksköterskor och (ibland) läkare och springa på lab med prover. Jag har säkert glömt en del, men detta är vad jag kommer på i skrivande stund.

En av anledningarna till att denna sommar har gått så galet snabbt är att jag spenderat mycket tid på ett roligt ställe: mitt jobb! Tiden går snabbare än vanligt där och man har alltid något att göra, något nytt att lära sig! Det är fantastiskt roligt och jag längtar redan till nästa sommar!